ÖtletKavalkád

Mikuláskalács

Süssünk, süssünk valamit…
Mikulás közeledtével például ezt:


Jó alapanyag hozzá a kelt tészta. Ha kellően megkelt a tésztád, vedd háromfelé:

1. egy rész kell az alaphoz,
2. egy adag szükséges a szakáll megborzolásához,
3. a maradékból gyurmázz sapkát. 

Kelt tészta receptje:
fél kiló lisztbe szórj egy kis zacskó száraz porélesztőt. Egy edényben melegíts tejet, cukrot, pici sót, 1-2 tojást, némi vajat. A folyékony összetevőt keverd a szárazhoz. Alapos keverést igényel. Én az anyagot letakarom konyharuhával, és beteszem a sütőbe, amit egy hangyányit belangyosítok. Itt szépen megkel a tésztád.
Ezután gyurmázd meg a mikulást.
Ahol szeretnéd, színezd a mikulásodat egy kis piros ételszínezővel.


Ha tetszett neked a bejegyzés, csatlakozz bátran az ÖtletKavalkád Facebook-oldalához.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!