Mikuláskalács

Süssünk, süssünk valamit…

Mikulás közeledtével például ezt:





Jó alapanyag hozzá a kelt tészta. Ha kellően megkelt a tésztád, vedd háromfelé:



1. egy rész kell az alaphoz,

2. egy adag szükséges a szakáll megborzolásához,

3. a maradékból gyurmázz sapkát. 



Kelt tészta receptje:

fél kiló lisztbe szórj egy kis zacskó száraz porélesztőt. Egy edényben melegíts tejet, cukrot, pici sót, 1-2 tojást, némi vajat. A folyékony összetevőt keverd a szárazhoz. Alapos keverést igényel. Én az anyagot letakarom konyharuhával, és beteszem a sütőbe, amit egy hangyányit belangyosítok. Itt szépen megkel a tésztád.

Ezután gyurmázd meg a mikulást.

Ahol szeretnéd, színezd a mikulásodat egy kis piros ételszínezővel.





Ha tetszett neked a bejegyzés, csatlakozz bátran az ÖtletKavalkád Facebook-oldalához.

Tovább a blogra »