Madárkalács sütiformában

Az áttelelő madaraknak segíthetsz ezzel a kedves madárkaláccsal. A gyerekek biztosan szívesen segítenek az elkészítésben.







Az alap madárkalács recept roppant bonyolult:





A marhafaggyút megolvasztjuk (használhatunk sertészsírt is, bár ez nehezebben dermed meg, és hamarabb kezd megolvadni a marhafaggyúnál). A lényeg, hogy nyers állati zsiradék legyen, és még véletlenül se használjunk margarint, vajat – ezek akár bélgyulladást is okozhatnak. Az olvasztott faggyúba beleszórjuk az olajos magvakat, tökmagot, napraforgómagot. Masszánkat feldobhatjuk dió- és mogyorómagvakkal.


Az elkészült anyagot tegyük joghurtos pohárba, szúrjunk bele egy drótot, amivel majd az ágra akasztjuk, és hagyjuk megdermedni.
A madárkalácsot belenyomkodhatjuk süteményszaggatóba, innen se felejtsük ki a madzagot vagy drótdarabot, és ha megszilárdult, óvatosan emeljük ki a formából.


Ha tetszett neked a bejegyzés, csatlakozz bátran az ÖtletKavalkád Facebook-oldalához.




Tovább a blogra »