Kelt tésztába csavart virsli – tuti elfogy, ha ezt kínálod vacsorára!
Készíts kelt tésztát – Sárám kert tésztának hívja, számára így értelmes a szó.
A lisztes deszkán kinyújtott tésztát vágd csíkokra, és csavard föl virslivel.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tedd, ha utána nem akarsz sokat mosogatni.
A virslis tésztákat koszorú formában pakold a tepsire.
Tetejét kend meg tojással vagy tejföllel, joghurttal (amit találsz a hűtőben).
Hagyd még egy negyed óráig tovább kelni a sütőben, majd kb. 170 fokon süsd meg.
Én a kelt tésztát így csinálom:
– fél kiló lisztbe szórok egy zacsi élesztőt és sót,
– némi vizet kevés olajjal fél percre bedobok a mikróba,
– a száraz és vizes részt összekeverem alaposan,
– van, hogy egy tojást is keverek bele,
– az edényre teszek valami fedőt és beteszem egy órára a sütőbe úgy, hogy egy-két perc alatt belangyosítom a sütőt – így garantáltan megkel a tésztám. Arra kell vigyázni, nehogy bekapcsolva hagyd a sütőt, érdemes inkább tészta nélkül belangyosítani.
Törjön mindenki magának!
Ha tetszett neked a bejegyzés, csatlakozz bátran az ÖtletKavalkád Facebook-oldalához.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: