Virslikoszorú

Kelt tésztába csavart virsli – tuti elfogy, ha ezt kínálod vacsorára! 







Készíts kelt tésztát – Sárám kert tésztának hívja, számára így értelmes a szó. 

A lisztes deszkán kinyújtott tésztát vágd csíkokra, és csavard föl virslivel. 

Sütőpapírral kibélelt tepsibe tedd, ha utána nem akarsz sokat mosogatni. 





A virslis tésztákat koszorú formában pakold a tepsire.



Tetejét kend meg tojással vagy tejföllel, joghurttal (amit találsz a hűtőben).

Hagyd még egy negyed óráig tovább kelni a sütőben, majd kb. 170 fokon süsd meg.



Én a kelt tésztát így csinálom:



– fél kiló lisztbe szórok egy zacsi élesztőt és sót,

– némi vizet kevés olajjal fél percre bedobok a mikróba,

– a száraz és vizes részt összekeverem alaposan,

– van, hogy egy tojást is keverek bele,

– az edényre teszek valami fedőt és beteszem egy órára a sütőbe úgy, hogy egy-két perc alatt belangyosítom a sütőt – így garantáltan megkel a tésztám. Arra kell vigyázni, nehogy bekapcsolva hagyd a sütőt, érdemes inkább tészta nélkül belangyosítani.

Törjön mindenki magának!

Ha tetszett neked a bejegyzés, csatlakozz bátran az ÖtletKavalkád Facebook-oldalához.

Tovább a blogra »