Ma estére körtedesszerttel leptem meg a kis családot.
Válassz pár körtét szárral együtt és hámozd meg. Ügyesen kotord ki alulról a magházat (én késsel kezdtem, vékony kiskanállal folytattam).
Néhány percig főzd a körtéket. Melegíts egy lábasban vizet minden jóval, amit találsz: cukor, fahéj, vaníliás cukor, rumaroma; de főzheted a körtéket fehérborban is.
Aztán vedd ki a léből a gyümölcsöt és tedd félre hűlni. Ha kihűltek, töröld őket szárazra és szórd meg fahéjas cukorral.
A leveles tésztát vágd csíkokra. (Én csak kb. 10×10-es levelestésztát kaptam, így cselhez folyamodtam: csigavonalban felvágtam a tésztát kb. 1 centi vastagra.)
A tésztát alulról kezdve tekerd föl a körtékre. A tetejükre levelet is biggyeszthetsz, szintén tésztából.
Ezt is szórd meg fahéjas cukorral.
Tedd a sütőbe 15-20 percre, míg színt kap.
A kihűlt körték magházának helyére tehetsz hozzá illő főzött pudingot, de eldughatsz benne gyümölcsöket is. Én karamellízű krémet locsoltam köré.
Vigyázz, gyakran fogják kérni tőled ezt az édességet!
Ha tetszett neked a bejegyzés, csatlakozz bátran az ÖtletKavalkád Facebook-oldalához.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: