Tésztarózsa

Ideális sörkorcsolyának. Vagy csak úgy, magában, az asztalra rakva, onnan eszegetve. 

Csak azt veszed észre, hogy tálalás után nem sokkal mehet a mosásba az üres tál. 

Először is kelessz meg egy adag tésztát. Alaposan lisztezett deszkán dolgozz, amikor nyújtod és kerek szaggatóval kiszaggatod a tésztát. 


A kör alakú tésztákat a kép alapján vágd be négy helyen. 
A közepébe tedd a tölteléket, ami gyakorlatilag bármi lehet, amit a hűtőben találsz: sonka, szalonna, felvágott, sajt, fűszerek, zöldségek.


Hajtsd föl a töltelék köré az egyik szirmot. Ezután a szemköztit is. Végül a maradék kettőt is. Kend meg tojással a rózsákat.
Pakold sütőpapírral bélelt tepsibe, és told be a sütőbe. Érdemes tovább keleszteni még egy negyed órát, aztán adj neki 170 fokon lehetőséget, hogy sárgásra süljön.
Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett neked a bejegyzés, csatlakozz bátran az ÖtletKavalkád Facebook-oldalához.

Tovább a blogra »