ÖtletKavalkád

Töltött táska

Hidegen és melegen is kapós, szalonnával töltött batyu rétestésztából

Egy darab szalonnát vágj kockákra és süsd meg – zsiradékot, levet ereszt, a szalonnadarabkák szépen váljank el egymástól. A végén dobj bele felaprított zöldhagymát. 

filodeeg buideltjes met geitenkaas 01filodeeg buideltjes met geitenkaas 01







Szabj ki rétestésztából kb. 10×10-es lapokat. Dolgozz nedves konyharuhán, úgy egyszerűbb bánni a tésztával. 
Olvasztott vajjal vagy olajjal kend meg az egyik tésztalapot, majd helyezz rá egy másikat. A tészta közepére dobj egy kis sajtot és némi hagymás szalonnát.

filodeeg buideltjes met geitenkaas 01filodeeg buideltjes met geitenkaas 01







Hajtogasd a tészta sarkait fölfelé. Óvatosan fogd, nyomkodd össze a batyu tetejét. Kösd össze olyan madzaggal, ami jól is mutat, el sem olvad, és semmi egészségkárosítót nem ad ki magából.


filodeeg buideltjes met geitenkaas 01filodeeg buideltjes met geitenkaas 01







A kistáskák külsejét is kend át vajjal. 
(Én a rétestésztát tejfölös-olajos masszával kenegetem.) Ha nem akarsz sokat mosogatni, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztasd őket, és nem kell negyed óra sem, 200 fokon ropogós, édes aranybarnára sül.
Hidegen és melegen is finom falat.

Jó étvágyat!



Ha tetszett neked a bejegyzés, csatlakozz bátran az ÖtletKavalkád Facebook-oldalához.



Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!